donderdag 18 februari 2010

Uitleg bij het storyboard



Korte uitleg bij het storyboard van onze 'Lazy Researcher' applicatie. Uit de video blijkt duidelijk dat het pad van het hoofdgebruik van de applicatie kort is.

11 opmerkingen:

  1. Er is blijkbaar iets mis met de video, er komt op "This video is currently not available" Wou het maar eventjes melden :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Idd geeft hij soms "This video is currently not available". We gaan hem proberen te uploaden via een ander systeem.
    Hij is nu weer afspeelbaar :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik kon de video alvast zien. Mijn commentaar:

    - Eigenlijk had ik gevraagd om de toelichting in het Engels te geven, zodat ook externen feedback kunnen geven.
    - Is er ook een manier om op de web site de aangeraden papers van vorige weken te zien? Of de papers die ik vorige weken een rating heb gegeven?
    - Waarom werken jullie met een pop-up voor de rating en commentaar?
    - Ik vind de idee van email als belangrijk(st?)e interface wel interessant. Maar het lijkt me wel nuttig om na te gaan of mensen dat verkiezen boven RSS of berichten op de site of ...

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Het is misschien zonde dat de ratings gegeven door andere gebruikers, die gelijkaardige papers voorgesteld kregen niet in de mail betrokken kunnen worden.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. @erikduval
    - zou u graag nog een Engelse versie zien?
    - Er is een "history" die bijhoudt welke papers in de voorbije weken zijn voorgesteld en welke reeds gelezen zijn. Deze kan je terugvinden, in het tweede beeld van onze storyboard, in de linker kolom onder de papers die deze week zijn voorgesteld.
    - waarom we werken met een pop-up ipv een nieuwe pagina voor commentaar en rating is omdat het de bedoeling is dat hij gedurende het lezen van de paper snel even commentaar kan neerschrijven om vervolgens verder lezen. Hij kan de commentaar namelijk gebruiken als een soort noties
    - het is idd heel erg belangrijk om grondig onderzoek te doen nr de meest geschikte vorm van informeren: twitter, mail, RSS...

    @Peter

    Het zou idd heel erg interessant kunnen zijn om de huidige ratings van de papers in de mail te plaatsen. Al moeten we zien hoe we dat juist gaan doen want score kan over de tijd veranderen. Het feit dat je de papers in je mailbox krijgen impliceert eigenlijk al dat ze een hoge score hebben gekregen.
    Alvast bedankt voor de tip!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Misschien heb ik het verkeerd begrepen, maar volgens jullie storyboard is het enkel mogelijk om te papers te lezen die worden aangeboden via de email? Is er ook een zoekfunctie voorzien om in de hele voorraad papers te zoeken of is dat niet de bedoeling?

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik vroeg me af of het ook mogelijk is om deze via de website te bekijken. Dat zou me handig lijken om zo iets vaker updates van de lijst met papers te zien te krijgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik ben het eens met wat Kenneth zegt; mij lijkt het handig als je op de site zelf ook elke dag een geupdate lijst met papers krijgt, deze kunnen immers van dag tot dag verschillen. Dit wordt echter niet duidelijk gemaakt in jullie storyboard/verslag. Wat hierdoor eventueel ook mogelijk wordt is om niet elke week een update te sturen met papers die misschien interessant zijn, maar om bij te houden wanneer een gebruiker voor het laatst deze lijst geraadpleegd heeft en vanaf dat moment een week te wachten alvorens een mail te sturen?

    BeantwoordenVerwijderen
  11. het storyboard geeft enkel het maingebruik van de applicatie weer. het is wel de bedoeling dat er de mogelijkheid is om papers te zoeken op de site maar de applicatie is er vooral op gericht het zoeken overbodig te maken. we focussen hier op emails als kennisgeving, maar dat zou uiteraard ook op andere manieren kunnen, zoals rss, of tweets.

    BeantwoordenVerwijderen