zondag 21 februari 2010

Storyboard

Omdat de vorige upload soms wel voor problemen zorgde, hier dezelfde video te zien op youtube:

7 opmerkingen:

  1. Zal de score die de gebruiker geeft aan papers bepalen welke soort papers hij in de toekomst in zijn mailbox zal krijgen?
    Misschien dat jullie storyboard iets precieser zou kunnen wat betreft de mails zelf (hoe die eruit zien, wat de gebruiker er juist in kan terugvinden en dergelijke) omdat dit het voornaamste onderdeel van jullie concept lijkt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Welke soort papers in de mailbox van de gebruiker toekomt wordt mede maar niet alleen bepaald door de score die de gebruiker geeft. Andere factoren als de score van de auteur, soort papers die de gebruiker leest, algemene appreciatie van de paper... spelen hierbij ook een belangrijke rol.
    In de mail bevat de top 10 van de belangrijkste papers. Voor elke paper staat er de titel, auteur, en korte inhoud (dit is de ~2 eerste regels van het abstract). Deze informatie kan eventueel uitgebreid worden maar dat moet onderzocht worden en het is zeker de bedoeling de mail zo kort en overzichtelijk mogelijk te houden onder het moto 'Less is more'.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik betwijfel dat eigenlijk Gijs.
    Ik denk dat ze net focusen om de vorm van communicatie te gebruiken die de meeste researchers het vaakst gebruiken.
    Less is more is hier het principe volgens mij. Ze gaan er niet van uit dat een researcher elke keer hun website gaan bezoeken, of een rss client gaan installeren of iets dergelijke.

    Deze applicatie is duidelijk gericht op de early en late adopters van computerinfrastructuur. Ik vind het zeker niet slecht om het plaatje vanuit een andere invalshoek dan die van de informaticus te bekijken! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Kunnen gebruikers op de website ook papers opzoeken? Dit lijkt me wel handig als er een score en commentaar wordt gegeven, zodat men kan zien wat andere mensen te zeggen hebben.
    Verder spreekt het idee van het mailsysteem mij wel aan!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. jullie applicarie lijk wel interesant en het spreek me wel aan, vooral als ik moet mijn tesis gaan schrijven. dan kan ik betreffende en nodige papers vinden. de enige dat ik graag nog bij jullie applicatie zou willen krijgen, is het mogelijkheid om te onderstrepen (tekstMarkering). En mss nog verder dat aan de hand van wat ik onderstrep nog andere papers zou kunnen aanraden.
    wat denken jullie hiervan?

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Dit vind ik een interessant concept. Vooral het feit dat jullie de applicatie duidelijk en simpel willen houden is een pluspunt. Aangezien iedereen emails gebruikt, kunnen jullie zoals jonas al zei zowel laggards als innovators aantrekken. Het succes ligt dan enkel nog in de overzichtelijkheid van de mails die de gebruikers aankrijgen en de nauwkeurigheid van de overeenkomsten tussen de interesses van de gebruiker en de onderwerpen van de aangeboden papers. Maar dit laatste is meer backend dan een gebruikersinterfaces gerelateerd probleem.

    BeantwoordenVerwijderen